Izgubljena umetnost odgajanja dece

0 out of 5

2.399,00 RSD s PDV-om

Ili naručite pozivom na broj: +381 62 292632

format 150×230

broj strana 400

ISBN 978-86-81222-39-3

Opis

Čemu drevne kulture mogu da nas nauče o izgubljenoj umetnosti odgajanja srećnih malih ljudi koji vole da pomažu

Najstarije kulture na svetu ovladale su umećem odgoja srećne i dobro prilagođene dece. Šta sve možemo da naučimo od njih? U knjizi „Izgubljena umetnost odgajanja dece” Mikelin kreće na put oko sveta kako bi sa svojom trogodišnjom ćerkom proučila strategije roditeljstva tri vrlo uspešne zajednice: Maja iz Meksika, Inuita sa Arktika i Hadža iz Tanzanije. Maje su majstori u odgajanju dece koja vole da pomažu. Inuiti su razvili izuzetno efikasan pristup za podučavanje dece emocionalnoj inteligenciji. Hažde su stručnjaci za odgoj samouverene i preduzimljive dece zahvaljujući jednostavnoj roditeljskoj tehnici koja štiti decu od stresa i anksioznosti.
Nakon što je određeno vreme živela sa svim ovim porodicama, autorka je iz prve ruke posmatrala njihove metode na delu i kasnije ih primenila u odgajanju sopstvene ćerke sa iznenađujuće dobrim rezultatima. Ova knjiga je ispunjena praktičnim savetima koje roditelji mogu odmah da primene (kako naučiti dete da pomaže po kući, da deli i brine o drugima, kako umiriti dečju agresivnost i napade besa, šta raditi kad dete neće da spava) i pomaže nam da preispitamo način na koji razmišljamo i na koji se ophodimo prema svojoj deci.

O AUTORKI

Mikelin Duklef je dopisnica NPR-ovenaučne redakcije. 2015. je bila deo timakoji je osvojio nagradu Džordž Foster Pibodiza izveštavanje o epidemiji ebole uzapadnoj Africi. Pre nego što se pridružilaNPR-u, Duklef je bila urednica časopisaCell, gde je pisala o nauci koja stoji izapop-kulture.Doktorirala je hemiju na Kalifornijskomuniverzitetu u Berkliju i magistrirala vinogradarstvoi enologiju na Kalifornijskomuniverzitetu u Dejvisu. Živi s mužem i ćerkom u San Francisku.

Upit za proizvod Izgubljena umetnost odgajanja dece