Nije počelo sa vama

0 out of 5

2.499,00 RSD s PDV-om

SKU: 978-86-81222-37-9 Kategorije: , , , Autor: Mark Volin

Ili naručite pozivom na broj: +381 62 292632

format 150×230

opseg 288 str

ISBN-978-86-81222-37-9

Opis

Kako nasleđena porodična trauma oblikuje naš život i kako prekinuti taj ciklus

„Ova revolucionarna knjiga nudi jedno ubedljivo viđenje nasleđenih trauma i nove, moćne alate za njihovo ponovno proživljavanje i razrešavanje. Mark Volin je mudar i pouzdan vodič na tom putu ka isceljenju.”

Dr Tara Brak, autorka Radikalnog prihvatanja i Pravog utočišta (engl. Radical Acceptance, True Refuge).

Revolucionarni pristup transformisanju traumatskog nasleđa koje se prenosi u porodicama sa generacije na generaciju, od strane priznatog stručnjaka iz ove oblasti

Depresija. Anksioznost. Hroničan bol. Fobije. Opsesivne misli. Postoje jaki dokazi da koreni ovih poteškoća ne leže u našem neposrednom životnom iskustvu ili u hemijskoj ne-ravnoteži u našem mozgu, već u životima naših roditelja, baba i deda, pa čak i njihovih roditelja. Najnovija naučna istraživanja koja trenutno dospevaju u žižu javnosti potkrepljuju ono što su mnogi ljudi još davno intuitivno naslutili – da se traumatična iskustva mogu preneti sa jedne generacije na drugu.

Knjiga Marka Volina nadovezuje se na rad vodećih stru-čnjaka na polju posttraumatskog stresa, uključujući neuro-naučnicu Rejčel Jehudu iz Medicinske škole Maunt Sinaj u Njujorku i psihijatra Besela van der Kolka, autora knjige Telo sve beleži. Volin, kao pionir u oblasti nasledne porodične traume, u svojoj knjizi nudi jedan pragmatičan i preskriptivan vodič za razumevanje njegove metode, koju on naziva „jezik suštine”. Dijagnostičkom introspekcijom moguće je razotkriti strahove i strepnje koji se ispoljavaju putem svakodnevnih reči, ponašanja i fizičkih simptoma. Stvaranjem genograma (proširenog porodičnog stabla) moguće je ispisati mapu iskustava koja sežu nekoliko ge-neracija u prošlost, dok je vizualizacijom i direktnim dija-logom moguće ponovo iskovati raskinute veze i povratiti fizičko i mentalno zdravlje.

Knjiga Nije počelo sa vama je transformativni pristup razrešavanju dugogodišnjih problema koje, u mnogim slučajevima, tradicionalni oblici terapije, lekovi i druge metode nisu mogli da reše.

 

O AUTORU

Mark Volin je osnivač i direktor instituta Porodične konstelacije (engl. Family Constellation). Predavao je na Univerzitetu u Pitsburgu, na Zapadnom psihijatrijskom institutu (engl. Western Psychiatric Institute), u centru za jogu i zdravlje Kripalu, Open centru u Njujorku, na Omega institutu i Kalifornijskom institutu integralnih studija, kao i u mno-gim klinikama, bolnicama i centrima za obuku.

Upit za proizvod Nije počelo sa vama

    SKU: 978-86-81222-37-9 Kategorije: , , , Autor: Mark Volin