Onlajn-edukacija KAKO RANA RAZVOJNA TRAUMA UTIČE NA TVOJ ŽIVOT DANAS

Jeste li se ikada osećali odjedanput preplavljeni emocijama, uplašeni ili depresivni bez vidljivog razloga? Jeste li ikada izgubili kontrolu nad svojim ponašanjem a da za to nije bilo jasnog razloga? Imate li poteškoće u uspostavljanju i održavanju zdravih odnosa, kako sa porodicom tako i s prijateljima ili kolegama? Osećate li se često nesigurno, izolovano ili možda imate osećaj potpune praznine i odsutnosti emocija? Nekada bez razloga vičete na decu ili partnera i okrivljujete ih za svoje stanje?

Ako ste se prepoznali u gorenavedenim pitanjima, možda ste i vi među onima koji su u prošlosti iskusili traumu koja danas znatno utiče na njihovo mentalno i fizičko zdravlje a da toga nisu ni svesni. Ali nemojte se obeshrabriti – postoji mnogo načina koji vam mogu pomoći da preuzmete kontrolu i zaustavite da traumatsko iskustvo upravlja vašim životom. Jedna od prvih stvari koje predlažemo da uradite jeste da se edukujete. Počnite s ovom edukacijom koja govori o uticaju rane razvojne traume na vaš život danas. Upravo će vam ova edukacija pružiti znanje i veštine kako da prepoznate, razumete i upravljate traumom u svakodnevnom životu. Pomoći će vam da identifikujete traumatske simptome i pronađete odgovarajuće alate za oporavak od traume.

Kroz ovu edukaciju naučićete:

– Šta je razvojna trauma i kako nastaje

– Da razumete uticaj rane razvojne traume na mentalno zdravlje u kasnijem životu

– Kako da prepoznate stilove preživljavanja koji su nam pomogli u detinjstvu, a koji nas mogu ometati u življenju zdravog i ispunjenog života danas

– Da razumete uticaj traume na autonomni nervni sistem i telo

– Da prepoznate traumatski stres i kako se manifestuje u telu i umu

– Da primenite teoriju mozga u razumevanju traumatskog stresa i njegovih efekata na mentalno zdravlje

– Da prepoznate rane simptome razvojne traume kod dece kako bi im se pravovremeno pružila podrška

– Da razumete uticaj razvojne traume na mentalno zdravlje u kasnijem životu

– Da primenite strategije za prevenciju razvojne traume

– Da radite na vlastitim emocijama i primenite samopomoć nakon razvojne traume

– Da koristite strategije za upravljanje traumom u svakodnevnom životu kako bi se poboljšalo mentalno zdravlje

– Kako da prevladate posledice traume i krenete prema zdravijem i ispunjenijem životu

Nemojte dopustiti da vas traume iz prošlosti ometaju u življenju zdravog i srećnog života.

Prijavite se na našu edukaciju o traumi i krenite na svoj put prema boljem mentalnom zdravlju!

Cena edukacije: 7.000,00 rsd

Trajanje edukacije: Mesec dana

    Četiri (4) snimljene edukacije + Jedan (1) susret uživo (ukupno trajanje 8 sati)

    U edukaciju su uključeni materijali za rad na sebi.

    Autorka je dostupna kao podrška tokom celog trajanja edukacije.

    Polaznici edukacije jednom nedeljno ostvaruju pravo na popust od 30% na sva Harfina izdanja.

Edukacija počinje 26. 2. 2024. i završava se susretom uživo 20. 3. 2024. u 18.00 kada ćete imati priliku da komentarišete edukaciju s Irenom Orlović i postavite pitanja koja se pojave tokom praćenja edukacije. Irena će celog meseca edukacije stajati na raspolaganju kao podrška. Još celu nedelju nakon pitanja i odgovora biće dostupan snimak poslednjeg susreta te će vam Irena stajati na raspolaganju. A nedelju nakon susreta uživo imaćete priliku da ponovo pogledate sve module.  

PRIJAVITE SE OVDE!

Nakon što ispune prijavnicu, polaznici edukacije dobiće podatke za uplatu na imejl-adresu.

Sve učesnice i učesnici na zahtev će dobiti potvrdu o završenoj edukaciji.

O voditeljki edukacije

Irena Orlović, Msc., završila je psihosocijalno savetovanje na Univezitetu Grac (Universität Graz) i stekla titulu Master of Science. Završila je i petogodišnju edukaciju za neurolingvističkog psihoterapeuta pri nemačkoj krovnoj organizaciji DVNLP. Članica je Hrvatske asocijacije za zdravstvenu pedagogiju, sertifikovana je od strane nemačke krovne organizacije DVNLP i Hrvatske asocijacije HANLP kao NLP – trener. Dodatno se usavršava na Mindsight Institutu koji je osnovao dr Danijel Sigl čije knjige je objavila u Srbiji i Hrvatskoj.

Irena je osnivačica prve Međunarodne škole Harfa u Splitu – škole koja uči decu da jačaju svoje kognitivne sposobnosti kroz socio-emocionalne programe preporučene od strane naučne zajednice (IB-International Baccalaureate). Takođe je autorka nagrađivane veb-aplikacije Pametnica i vlasnica i urednica izdavačke kuće Harfa u kojoj je 17 godina proučavala literaturu uglednih svetskih neuronaučnika, psihologa i psihoterapeuta u području razvoja dece, te je uredila i objavila na hrvatskom jeziku više od 100 knjiga pod sloganom Knjige koje vole decu.

Njen rad je više puta nagrađivan, a prepoznata je i od strane Udruženja poslovnih žena KRUG, gde je dobila nagradu kao socijalna preduzetnica godine pod pokroviteljstvom predsednice Republike Hrvatske.

Jedna je od samo pet žena na svetu koje su predstavljene u dokumentarnom filmu FIVE koji govori o jedinstvenim ženama koje su svojim radom pozitivno uticale na društvo u kojem žive.

PRIJAVITE SE OVDE!

Share this post