HARFA se obavezuje da neće zloupotrebljavati lične podatke iz obrasca porudžbine. Ličnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet Kupca (na primer, ime i prezime, adresa e-pošte, adresa stanovanja i sl.).

HARFA neće dostavljati niti razotkriti lične podatke Kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon i u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obaveza. Svi podaci o Kupcima strogo se čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Harfe i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. HARFA se obavezuje da pruži zaštitu ličnim podacima Kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o Kupcima koji su nužni za ispunjenje obaveza.

Gorenavedene odredbe o zaštiti ličnih podataka odnose se isključivo na veb-stranicu Internet knjižare knjizara-harfa.rs i na sve stranice unutar knjizara-harfa.rs domena.

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Tajnost podataka Kupca zaštićena je i osigurana upotrebom SSL enkripcije.

Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka (SSL enkripcija postupak je šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihova prijenosa).

Navedeni način omogućuje siguran prenos informacija te onemogućuje nedopušten pristup podacima prilikom komunikacije između računara Kupca i PBZ Mycheck-out payment gateway servisa i obrnuto.

Navedeni servis i financijske ustanove (kartične kuće) razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa. Brojevi kreditnih kartica ne pohranjuju se i nisu dostupni neovlaštenim osobama.